De eerste paal
De eerste paal

De eerste paal

Donderdag 29 augustus 2024 was het zover: de eerste paal ging de grond in! Deze mijlpaal werd terecht gevierd met een feestje waarbij veel betrokken partijen aanwezig waren: directeur van de Rudolpstichting Henk Jonker, aannemer Van Bekkum, wethouder Jolanda de Heer-Verheij van de gemeente Barneveld, Christa Jacobs van de provincie Gelderland, betrokken inwoners van De Glind, de architect Michel van Orio architecten, de projectbegeleider Katja van der Valk en natuurlijk veel leden van EMN. Wat fijn om deze bijzondere gebeurtenis met zoveel betrokkenen te vieren!

Na de speeches van EMN-lid Arie Esser, die ons in vogelvlucht meenam vanaf 2019 toen de eerste stappen werden gezet, en van Henk, directeur van de Rudolphstichting met een beeldende voorstelling van de samenwerking als een huwelijk, staken we de weg over van het pannenkoekenhuis naar het veld waar onze huizen gebouwd worden.

De aanwezige kinderen sloegen symbolisch de eerste houten palen in de grond, compleet met oranje hesjes en bouwhelmen. Uitvoerder Jasper controleerde en gaf zijn goedkeuring. Vervolgens werd ons eigen bouwdoek onthuld en liepen we terug naar het pannenkoekenhuis om met elkaar te proosten en na te praten onder het genot van heerlijke hapjes, drankjes en een maaltijd van pannenkoekenhuis De Glind.

In de woorden van Arie: we zien uit naar de tijd van het korte wachten, nu het lange wachten voorbij is!